İşi bitir paranı al dediler fakat ödemediler

Afyonkarahisar ömer ve Gecek  termal havzasında, Camelia termal inşatında çalışanlar hak ettikleri ücretleri bir türlü alamıyor.

Gündem 8.08.2023 13:24:00 0
İşi bitir paranı al dediler fakat ödemediler

Sözde,  “İşi bitir paranı al” diyen Camelia  şirket yetkililerine çalışanlar iş bitiminde, yada para ödemesi esnasında bir türlü ulaşamadıkları gibi, karşılarında muhatabta bulamıyorlar. Bölgede 2+1 lüks termal kaplıca ve devremülk  yapan sorumlu şirket Çam Grup şirketinin, çok sayıda çalışan kişiyi mağdur ettiği alınan bilgiler arasında. 

 

Afyonkarahisar- Kütahya karayolu 6. Kilometrede bulunan, inşaat alanında çalışan çok sayıda boyacı,sıvacı,montolamacı,alçıcı gibi inşaatın ince işçiliğini yapan müteahhit ve çalışanlar, paralarını alamadıklarını iddia ettiler. 

 

Konuyla ilgili olarak, yine mağdur edilen, Müteahhit Cengiz Bekmez’de, bu mağdurlardan birisi iddialara göre, tam 14 milyon lira alacacağı var ama, maalesef karşısında işini çözebilecek, bir muhatab bulamıyor.

 

 Bekmez konu ile ilgili olarak yaşadığı mağduriyeti, şu ifadelerle dile getirdi..

 

“ Ben burada yaklaşık 6 ila 7 aydır iş yapıyorum, hem de malzemesi bana ait olmak kaydı ile, yaptığım iş karşılığında paramı alamadığım yetmiyormuş gibi, bir de bu iş nedeni ile ipotek ettirmiş olduğum dükkanımın ipoteğini de kaldırtamıyorum. 

 

Ben burada malzemeli olarak, panel çatı,26 bin metre makine alçısı, binlerce metre  kare dış cephe kaplaması, boya, sıva, gibi inşaatın çok sayıda ince işçiliğini yaptım. Bana işini yap bitir paranı vereceğiz dedikleri halde, hala paramı alabilmiş değilim. Tam 17 Milyon 800 bin lira civarında bir alacağım vardı, bana birkaç araç verdiler, alacağımdan düşmem karşılığında, verdikleri arabalar da toplamda 4 Milyon 100 bin lira gibi bir para yapıyor, benim geriye kalan alacağım yaklaşık 14 milyon liram hala duruyor.

 

 Yaptığım işin faturasını keseyim diyorum kabul etmiyorlar, sürekli kaçıyorlar Çam Grup sahibi O.Ç  ile en son görüşmemde işi bitir paranı al demişti, fakat şimdi telefonlarıma çıkmıyor, yazdığım mesajlarıma cevap vermiyor, sorumlu Leyla isminde bir bayan var sürekli bize yalvarıyor, tamam ödeyeceğiz, halledecekler diye ama maalesef yine aynı tas, aynı hamam. 

 

Ben yanımda çalıştırdığım 30 kişinin, çok sayıda çalışan  ustanın, yani boyacı, alçıcı, sıvacı, gibi çok sayıda ustanın ücretini de, cebimden verdim,  fakat artık bende bitme noktasına ulaştım, yaptığım masrafı alamadım kullandığım malzemenin parasını alamadım, mağdurum. Her hangi bir muhatab bulamıyorum karşımda sürekli kaçıyorlar, sürekli bizi oyalıyorlar.

 

 En sonunda bende faturalarımı kesip gönderdim ve noter kanalı ile ödeme konusunda ihtar çektirdim. Bana bir hafta içerisinde, mantıklı bir cevap verilmediği,yada param ödenmediği takdirde elimde konu ile ilgili evraklarım mevcut, yasal yollardan hakkımı arayacağım. Ben iş konusunda ne taahhüt ettiysem yerine getirdim, fakat bana taahhüt edilen ödemelerim maalesef yapılmadı, bu yapılan resmen emek hırsızlığıdır. Param ödenmediği takdirde Hakkımın yasal yollardan  sonuna kadar takipçisi olacağım” dedi.

 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °